na dniach odbieram jak w tytule Octavię II FL i w związku z tym mam prosbę o poradę:
- jakie kupić opony zimowe ( chodzi o rozmiar ) 195/65/R15 takie jak letnie czy może węższe ( gdzieś wyczytałam że lepiej zimowe zakladać właśnie takie ?? )
- kiedy zalecane jest woskowanie nowego auto czy robic to od razu czy może odczekać trochę czasu ??
- jakie kupić opony zimowe ( chodzi o rozmiar ) 195/65/R15 takie jak letnie czy może węższe ( gdzieś wyczytałam że lepiej zimowe zakladać właśnie takie ?? )
zimowe to kup za jakieś 8 miesięcy, bez sensu żeby leżały
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
irka68, nie ma węższych opon do octavii żeby trzymały parametry, poza tym już się od tego odchodzi.
jak masz auto z produkcji świeżo to ja bym jednak z tym woskiem poczekał trochę..., ze dwa miesiące..
jakie kupić opony zimowe ( chodzi o rozmiar ) 195/65/R15 takie jak letnie czy może węższe ( gdzieś wyczytałam że lepiej zimowe zakladać właśnie takie ?? )
W rozmiarze opon letnich.
Zamieszczone przez irka68
kiedy zalecane jest woskowanie nowego auto czy robic to od razu czy może odczekać trochę czasu ??
Połozyc wosk mozesz tego samego dnia co odbierzesz auto, nie ma absolutnie żadnych przeciwskazań ku temu. tylko co ci po wosku jak nie przygotujesz pod niego powierzchni. Najpierw trzeba lakier przygotowac do położenia wosku.
Połozyc wosk mozesz tego samego dnia co odbierzesz auto, nie ma absolutnie żadnych przeciwskazań ku temu. tylko co ci po wosku jak nie przygotujesz pod niego powierzchni. Najpierw trzeba lakier przygotowac do położenia wosku.
irka68, posłuchaj specjalisty
SPOT Poznań: ..... ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
zimowe to kup za jakieś 8 miesięcy, bez sensu żeby leżały
jak nie poleżą u Irki, to poleżą u sprzedawcy :wink:
Ja jak kupowałem do mojej OI Michałki En.Sav. zażyczyłem sobie świeże, co prawda mina sprzedawcy powaliła mnie ale kupiłem z DOT-em aktualnym, na pierwszy rzut dostałem bodajże "1,5 roczne" nowe opony, tak na szybko o DOT-cie http://www.scigacz.pl/Stary,DOT,opon...ity,10566.html
tylko co ci po wosku jak nie przygotujesz pod niego powierzchni. Najpierw trzeba lakier przygotowac do położenia wosku.
Big możesz podać nazwę dobrego i taniego środka pod wosk?
Ja jestem przed woskowaniem, ale zbieram się - poprzednie auto woskowałem Turtle Wax Ice - fajny efekt w szybkim czasie - miał ktoś styczność z tym produktem?
Komentarz